Asztalosipari Gyártó és Szolgáltató Kft.

Home Rólunk Termékek Galéria Kapcsolat

 

Pályázatot nyertünk!


Vállalkozásunk sikerrel pályázott, így a Széchenyi 2020 program GINOP-5.2.4-16-2018-02765 sz. pályázata keretében 3,43 Millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt keretében munkahelyet teremtettünk egy fő asztalos részére. A fejlesztés során műhelyünk új eszközökkel is bővült.
2018.07.01-el került felvételre az az asztalos, akinek lehetőséget biztosítunk, hogy a szakképzésben elsajátított tudását a gyakorlatban alkalmazza, tapasztalatot szerezzen. Első lépcsőként a faipari technológiák és gépek vállalkozásunknál rendelkezésre álló körét ismertetjük meg, majd ezt követően az egymást követő folyamatok önálló alkalmazására fektetünk nagyobb hangsúlyt. Célunk, hogy a gyakornok a program befejeztével az egyedi gyártáshoz elengedhetetlen önálló, kreatív gondolkodással rendelkezve, az egyes faipari gyártási folyamatokat megismerve, saját maga is képes legyen alkotó munkára, folyamattervezésre, vagy készség szintű elsajátításuk után akár csoport vezetésre.
Vállalkozásunk egy családi vállalkozás alapjaira épül, mely 1982-óta működik egyéni vállalkozásként. 2012.-ben generációváltás során nevet és vállalkozási formát váltva kapta jelenlegi elnevezését. Az Apáról fiúra szálló vállalkozás eleinte gyermekjátékok, (hinta, hintaló, stb.) gyártásával foglalkozott, később az egyedi bútorok, elsősorban lakások bútorzatának készítése került előtérbe. Mára az egyedi bútorok készítése mellett több bútorgyártó vállalkozásnak is rendszeres beszállító partnere. A vállalkozás 4-7 fő megélhetését biztosítja.
Vállalkozásunk folyamatos megrendelései teszik indokolttá a létszámbővítést. A foglalkoztatni kívánt gyakornok szakképesítése asztalos(OKJ 33 543 01 1000 0000). A vállalati kapcsolattartó személye a Kft. dolgozója, bútor- és épületipari technikus végzettsége megszerzése után, Egyedi bútorgyártásban szerzett jártasságával segíti a gyakornok fejlődését.
A gyakornoki munkavégzéshez több olyan eszközre van szükségünk, melyek garantálják a gyakornok gördülékeny, hatékony, és nem utolsó sorban biztonságos munkavégzését. Munkaruha és védőeszközök körében munkavédelmi cipő, nadrág, kabát, valamint kesztyűt biztosítunk. Egyéni védőeszközök közül elengedhetetlen a hallásvédő(fültok), védőszemüveg, és védőmaszk megléte. Ezen egyéni védőeszközök szükségességét a munkavédelmi előírások indokolják műhelyünkben. Az eszközbeszerzéseket elsősorban úgy választottuk meg, hogy a gyakornok munkavégzése során lehetőleg ne kelljen egyes eszközökön megosztoznia más munkavállalókkal. Így beszerzésre került akkumulátoros csavarbehajtó gép a hozzá tartozó szerszámokkal, akkumulátorokkal, kiegészítőkkel, és 2 különböző típusú kapcsozó, spiráltömlővel ellátva.
A műhelyien belüli anyagmozgatás zavartalansága, és a megfelelően ergonomikus munkavégzés érdekében beszerzésre került egy emelőasztalos kocsi, és egy ollós emelésű raklapemelő is. Ezek az eszközök nemcsak a folyamatos munkavégzés közben felhalmozott alkatrészek mozgatását teszik hatékonyabbá, de a könnyebb helyváltoztatást is segítik így a 400m2-es műhely a növekvő létszám esetén is alkalmas lesz biztonságos munkavégzésre. Az egyedi gyártás miatt ugyanis gyakran előfordul, hogy egyes munkaállomásokat rövidebb időre kell csak használni így esetenként arra kényszerülünk, hogy egy munkafolyamatot megszakítva a kész, vagy félkész alkatrészeket gyosan továbbgördítve szabadon tudjuk hagyni a munkaállomást. Gyakornokunk első időszakában jellemzően sorozat jellegű munkafolyamatokat végez, mely esetben az előzőekben szükségesnek ítélt gyors anyagmozgatás elengedhetetlen. A kötelező nyilvánosságot projekttáblával, és jelen web-es közzététellel az előírásoknak megfelelően biztosítjuk. Ezek finanszírozásához szintén igénybe vennénk pályázati támogatást
A gyakornok alkalmazása 8 órás, teljes munkaidős foglalkoztatásban történik. Tekintve, hogy a munkavégzés műhely jellegű, változatos így az újonnan felvett dolgozó betanulási idejében rendszerint nem termeli ki a bérjellegű ráfordítást. A támogatás legnagyobb részét a pályázati kiírásnak megfelelő időtartamban erre a célra fordítjuk.

 

 

Elkészítjük Önnek úgy, ahogy megálmodta.  Forduljon hozzánk bizalommal!